Wachttijd bij een hospitalisatieverzekering

U vraagt zich natuurlijk af waarom er wachttijden zijn bij een hospitalisatieverzekering. Wel, de reden is eenvoudig. Stel dat u een hospitalisatieverzekering verzekering aanbiedt. En enkel mensen die weten dat ze gehospitaliseerd gaan worden, melden zich aan… Dan wordt het een erg dure verzekering. Men zal dan een onhoudbare premie moeten betalen. Iedereen. Niet enkel de mensen die tijdens een (fictieve) wachttijd gebruik maken van de hospitalisatieverzekering.

Om die reden wordt er dus een wachttijd toegepast. Het is ter bescherming van de verzekeraar. Deze zal minder snel moeten uitkeren. En het beschermd ook de reeds verzekerden, want de kosten zijn lager en/of beter in te schatten.

Er zijn veel hospitalisatieverzekeringen op de markt. Sommige met een lange, sommige met een kortere wachttijd. Volgens onze gegevens is er op dit moment geen hospitalisatieverzekering die geen wachttijd in hun voorwaarden opneemt. Dus als u binnenkort verwacht opgenomen te worden, dan zal het lastig zijn om dat op de hospitalisatieverzekering te verhalen.

Ook voor problemen waarvoor u reeds gediagnostiseerd bent, kunt u vaak niet gebruik maken van de hospitalisatieverzekering. Ook daarvoor zult u op eigen middelen moeten vertrouwen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Wachttijd bij een hospitalisatieverzekering

  1. Simon schreef:

    Wat is de beste hospitalisatieverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *