Onafhankelijk Ziekenfonds hospitalisatieverzekering

Een hospitalisatieverzekering is absoluut geen goedkope verzekering. Met dit in het achterhoofd doen veel mensen voor het afsluiten van een dergelijke verzekering een beroep op het zogenaamde Onafhankelijk Ziekenfonds. Het Onafhankelijk Ziekenfonds is een fonds die eveneens over de mogelijkheid beschikt om een hospitalisatieverzekering uit geven aan verzekeringnemers. Kenmerkend voor deze verzekering is dat er geen winst op gemaakt dient te worden en dat is bij de gewone verzekeraars natuurlijk wel het geval. Het feit dat er niet noodzakelijk winst gemaakt moet worden zorgt er daarnaast logischerwijs voor dat de kostprijs van de verzekering erg laag gehouden kan worden en dat maakt het natuurlijk dubbel zo interessant.

De Onafhankelijk Ziekenfonds hospitalisatieverzekering biedt u verder eigenlijk gewoon de dekkingen die ook een normale hospitalisatieverzekering u zou bieden. U kunt rekenen op een dekking van de kosten over de hele wereld (dus niet alleen in eigen land) terwijl ook kosten die onrechtstreeks te maken hebben met een ziekenhuisopname worden ingedekt. Let wel, wanneer u er zelf voor kiest om gebruik te maken van een 1-persoonskamer dient u er rekening mee te houden dat de meerprijs hiervoor niet door de Onafhankelijk Ziekenfonds hospitalisatieverzekering ingedekt wordt. Dit is echter ook bij andere hospitalisatieverzekeringen het geval.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Onafhankelijk Ziekenfonds hospitalisatieverzekering

 1. Ludo Neyens schreef:

  Beste,
  momenteel ben ik samen met mijn echtgenote via mijn vroegere werkgever aangesloten bij Medilink (Vanbreda Risk & Benefits). Omdat ik op brugpensioen ben zal ik deze moeten overnemen of wijzigen op mijn 65e. Ik vernam dat er best een overgangsperiode is.
  Graag de condities voor een overname.
  Persoonlijke gegevens:
  Ludo Neyens 1950
  Maria Paredis 1951

  met vriendelijke groet

 2. Van der Hooft albert schreef:

  Beste,
  Wij betalen al jaren onze hospitalia bij O z . Bij een spoedopname in ziekenhuis bogenhausen munchen vernam ik via mediphone assistente dat er mogelijkerwijze geen of gedeeltelijke tussenkomst van O z zou zijn. Wat met onze hospitalisatie? Is er hier tussenkomst.
  Mvg
  Albert van der Hooft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *